Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твДържавите трябва да поемат отговорност като се

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твДържавите трябва да поемат отговорност като се
Коментари Харесай

Д-р Асена Сербезова: Държавите трябва да поемат отговорност като се създадат специални фондове

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър 7/8 тв

" Държавите би трябвало да поемат отговорност като се основат специфични фондове. Когато има пандемии, е нужно регулаторът да вземе решение да се пусне по-бързо един артикул на пазара, само че да се следи при по-стриктни условия. Ние не разпологаме с 10-15 години, явно е, че от времето на пандемията до в този момент няма и година и аз преподавам по какъв начин се създават лекарствени артикули. Въпросът е да не се поддаваме на суматоха, а да се вземе отговорно решение за имунизиране на рисковите групи. " - газа гостуващата в студиото на Слави Трифонов председателят на Българския фармацевтичен съюз д-р Асена Сербезова. 

" Европейска комисия желае ваксини без да са пуснати на пазара. Хората се запасяват с антибиотици, издават се предписания по телефона. 25 години съм фармацевт. повече от 10 преподавам. От 10 до 15 години е процесът на основаване на лекаства, значимо е да се минимизира рискът. 

Очевидно, че интервалът слага къси периоди пред фармацевтичните компании и отговорност на страните е да балансират този риск. Процесите би трябвало да станат по-прозрачни. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР